Illegális bevándorlás - Orbán Balázs: akkor is fel kell lépni a migráció ellen, ha ez nem tetszik a Velencei Bizottságnak

Belföld, 2018.06.25

Akkor is fel fog lépni az illegális bevándorlás ellen Magyarország, ha ez nem tetszik a Velencei Bizottságnak - mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A Velencei Bizottság a "Stop Soros" törvénycsomag bizonyos rendelkezéseinek visszavonására szólított fel pénteken elfogadott állásfoglalásában, mondván, azok súlyosan akadályozzák a törvényesen működő civil szervezetek tevékenységét.

Orbán Balázs erre reagálva elmondta, a Velencei Bizottság alapvetően tanácsadó véleményeket fogalmazhat meg, de az látszik, hogy az utóbbi időben egyre többször jelenik meg a politika ezekben a véleményekben. A bizottság véleményét az Európai Unió egyre gyakrabban használja fel a politikai nyomásgyakorlás eszközeként.

Ha a nemzetközi szervezet nem képes átlátni, hogy az új migrációs krízisre a régi jogi eszközök nem jelentenek megoldást, akkor ezzel nem lehet mit kezdeni - értékelt az államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!