Illegális bevándorlás - Szijjártó: csak Magyarország fékezi a migrációt

Belföld, 2018.03.22

A külgazdasági és külügyminiszter szerint csak Magyarország fékezi a migrációt és parancsol megálljt az ENSZ és az Európai Unió illegális bevándorlást támogató törekvéseinek.

Szijjártó Péter az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta, az április 8-ai országgyűlési választás tétje, hogy Magyarország tovább vívja vagy feladja a migráció megfékezésére irányuló harcot.

A magyar kormány szerint az illegális bevándorlást nem ösztönözni, hanem megállítani kell. Ezért óriási a vita New Yorkkal, Genffel és Brüsszellel, az álláspontok pedig nem közelednek - jelentette ki a miniszter.

Szijjártó Péter az ENSZ migrációs csomagjáról azt mondta, jogilag ugyan nem kötelező, de ha elfogadják, hivatkozási alappá válik, mint a fenntartható fejlődési célok.

A miniszter a Kossuth rádió 180 perc című műsorában arról beszélt, hogy a migráció rendkívüli nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Európában az elmúlt két és fél évben 27, migrációs hátterű emberek által elkövetett terrortámadás történt, amelyekben 330-an haltak meg - emlékeztetett, hozzátéve, hogy eközben csak a migránsok jogairól esik szó, az Európában élő emberek biztonságos élethez való jogáról pedig senki sem beszél.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!