Illegális bevándorlás - Fidesz: képtelenség, hogy az ország azért fizet, mert védi Európa határait

Belföld, 2017.03.14

A Fidesz képtelenségnek nevezte, hogy Magyarországnak azért kell fizetnie, mert betartja az uniós szabályokat és védi nemcsak az ország, de Európa határait is.

A kormánypárt ezt az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) keddi, nem jogerős ítéletére válaszul közölte az MTI-vel. Az EJEB határozatában kimondta: a magyar hatóságok az Emberi Jogok Európai Egyezményét megsértve tartottak fogva két bangladesi menedékkérőt 2015 őszén, visszaküldésük pedig azzal a kockázattal járt, hogy embertelen bánásmódnak lesznek kitéve görögországi befogadóközpontokban. Magyarországnak ezért fejenként 18 705 euró (mintegy 5,8 millió forint) kártérítést és perköltséget kell fizetnie a panaszosoknak.

A Fidesz reagálásában kifejtette: kiállnak amellett, hogy a migránsválságot a határok erőteljes védelmével lehet kezelni és ellenállnak a brüsszeli, strasbourgi nyomásgyakorlásnak.

Közölték továbbá: a hamarosan kezdődő nemzeti konzultációban újra lehetőséget adnak arra, hogy az emberek elmondják véleményüket a magyar, illetve a brüsszeli bevándorláspolitikáról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!