Illegális bevándorlás - Új intézményt alakítanak ki fiatalkorú menedékkérők számára Aszódon

Belföld, 2017.10.12

A kormány egy teljesen új, a fiatalkorú menedékkérők elhelyezését szolgáló aszódi gyermekvédelmi otthon kialakításáról döntött, amely sem jogilag, sem fizikailag nem lesz a jelenleg is a településen működő javítóintézet része - közölte a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság csütörtökön az MTI-vel.

A fiatalkorú menedékkérők ellátása minden unós és nemzetközi kötelezettségnek megfelel és ezután is meg fog felelni. Az egyedül érkező kiskorúak továbbra is különleges bánásmódban fognak részesülni, a családokkal érkezőket nem választják el hozzátartozóiktól - áll közleményükben.

Hozzátették: a kísérő nélküli kiskorúak ellátását a jövőben is gyermekotthoni keretek között fogja a kormány biztosítani. Aszódon egy üres ingatlant "újítanak fel erre a célra, ahol mások mellett a kísérő nélküli fiatalkorúakat is elhelyezik, jelentős pedagógiai tapasztalattal rendelkező szakemberekre bízva őket" - írták.

Szó sincs arról, hogy büntetés-végrehajtási intézményben vagy javítóintézményben helyeznék el őket - szögezték le a napokban megjelent sajtóhírekre reagálva.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!