Influenza - Levonulóban a járvány

Belföld, 2018.03.07

Az előző héten 17,6 százalékkal csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma; február 26. és március 4. között 56 800 beteg kereste fel orvosát az egy héttel korábbi 68 950-hoz képest - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb, szerdán közzétett jelentéséből.

A közlés szerint a 9. héten a fővárosban és 14 megyében csökkent, egy területen nem változott és három megyében (Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye) emelkedett az influenzás tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma.

Az orvosnál megjelent betegek kormegoszlásában lényeges változás nem történt, továbbra is a betegek 31,4 százaléka gyermek, 34,1 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt.

Az Országos Közegészségügyi Intézetben elvégzett virológiai vizsgálatok továbbra is az influenza B vírusok dominanciáját mutatták.

Az influenzajárvány miatt az ország legtöbb kórházában, ápolási intézményében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!