Ingyenes tájékoztatóval segítik a szülőket gyermekgyógyászok a kisgyermekek táplálásában

Belföld, 2018.07.03

Ingyenes tájékoztatóval segítik a szülőket gyermekgyógyászok: a Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Magyar Gyógyszerész Kamara ajánlásával készült füzet - amely a frissen publikált Hozzátáplálás szakemberektől című könyv kivonata - segítséget nyújt a szülőknek abban, hogy biztonságosabbá tehessék kisgyermekük táplálását, elkerüljék a táplálkozási tévhiteket, így csökkentve minimálisra például a gyermekkori allergia, a cukorbetegség, az ekcéma, vagy épp az elhízás kialakulásának esélyét.

A Kiskanál Kommandó nevű, szakemberekből álló gyermekdietetikai mozgalom által összeállított 27 oldalas kiadványt minden gyermekorvosi rendelőben plakát hirdeti.

A mozgalom azt írta: az általuk csaknem 1500 szülő megkérdezésével tavaly végzett felmérés eredményeiből kiderül, hogy Magyarországon a kisgyermeket nevelők tájékoztatása sokszor hiányos vagy idejétmúlt az étkeztetés témájában. Megfelelő minőségű információ híján pedig egyre nagyobb teret nyer a szakvéleményt mellőző, kizárólag tapasztalatcserén alapuló "diagnosztizálás", és "kezelés", amely sok esetben a legjobb szándék ellenére is káros, sőt, akár életveszélyes is lehet a kisgyerekre.

A kisokos mindenki számára elérhető és ingyenesen letölthető awww.kiskanalkommando.hu/kisokos oldalról - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!