Inkubátorházak épülnek Esztergomban, Komáromban és Tatán

Belföld, 2018.07.13

Kezdő vállalkozók tevékenységét segítő inkubátorházak épülnek Esztergomban, Komáromban és Tatán, összesen 1,3 milliárd forintos beruházással - közölte a megyei közgyűlés elnöke pénteken az MTI-vel.

Popovics György (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a három település a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatain nyerte el a támogatásokat, melyek a fejlesztések költségeit teljes mértékben fedezik.

Esztergomban a Városi Gazdakör épületében hoznak létre inkubátorházat, Komáromban és Tatán újépítésű létesítményt emelnek a városok ipari parkjainak közelében.

A házak mindegyikében nyílt irodákat, közösségi- és konferenciatermeket, valamint műhelyeket alakítanak ki. Az épületek alapterülete 500 és 1000 négyzetméter közötti.

Az inkubátorházakban a helyi gazdasági szereplőknek kívánnak teret biztosítani, munkájukhoz közös szolgáltatásokat valamint általános üzleti, szakmai segítséget biztosítani - ismertette a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!