Ismét Fekete-Győr Andrást választotta elnökének a Momentum Mozgalom

Belföld, 2018.06.10

Ismét Fekete-Győr Andrást választotta elnökének a Momentum Mozgalom küldöttgyűlése vasárnap - tudatta a parlamenten kívüli tömörülés az MTI-vel.

Az elnöki tisztségért Fekete-Győr Andráson kívül Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke és Dukán András Ferenc, a Momentum korábbi elnökségi tagja, csepeli jelöltje indult.

A három induló miatt eredetileg kétfordulós választás volt a küldöttgyűlés napirendjén, de mivel Fekete-Győr András már az első fordulóban a szavazatok több mint 50 százalékát megszerezte, így a második fordulót nem tartották meg - írták a közleményben.

Fekete-Győr András elnöki megbízatása 2 évre szól.

A mozgalom közleménye szerint a Momentum frissen újraválasztott elnöke a szavazás után arról beszélt: a Momentum egyetlen év alatt csaknem 200 ezer szavazót tudott meggyőzni, s folytatni kell a megkezdett munkát. "Mozgalmi politizálásra van szükség, nemcsak országosan hanem helyben is. Jelen kell lennünk a helyi közösségekben, tudnunk kell beszélni az emberekkel" - idézték Fekete-Győr Andrást.

Azt írták: a Momentumhoz a választások után országszerte több mint ötezren csatlakoztak, "nemcsak városi fiatalok, hanem tenni akaró emberek kortól és lakóhelytől függetlenül". Az elnök szavai szerint "ez is azt jelzi, hogy óriási igény van egy új politikai generációra az országban". Hozzátette: még nagyon hosszú út áll előttük, de úgy vélekedett: "az irány jó, és a lelkesedés is megvan".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!