ITM: egyre több egyetem csatlakozik a Tanítsunk Magyarországért! programhoz

Belföld, 2020.01.24

Egyre több egyetem csatlakozik a Tanítsunk Magyarországért! programhoz, amely egyetemista mentorok segítségével a vidéken, kistelepüléseken élő fiatalok középiskolai lemorzsolódásának megelőzésén dolgozik - mondta a kezdeményező Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

György László hozzátette: legutóbb, hatodik felsőoktatási intézményként az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) csatlakozott a programhoz.

A programban négy megye 35 településen kétszáz egyetemista mentor nyolcszáz diákkal foglalkozik, látogat meg átlagosan hetente egyszer - mondta az államtitkár.

A programmal szeretnék segíteni azokat a gyerekeket, akik sikeresen vették az általános iskolai feladatokat, de az átlépés a középiskolába kihívást jelenthet számukra - hangsúlyozta. Megjegyezte: a programban résztvevő gyermekek az egyetemisták tapasztalati által ráláthatnak a továbbtanulási, munka- és kikapcsolódási lehetőségekre, a nagyváros ingergazdagabb környezetére. Így a programban résztvevő gyerekek kibővült "álomkészlettel" tudnak nekivágni a felnőttkornak és ennek megfelelően tudják befutni a tehetségüknek megfelelő pályát - fogalmazott az államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!