Ivóvízvezeték-felújítás a Veres Ács utcában

Belföld, 2022.06.29

A Szegedi Vízmű Zrt. tájékoztatása szerint hétfőtől ivóvízvezeték-felújítási munkálatokat végeznek a cég szakemberei több ütemben a Veres Ács utcában, a Kolozsvári, valamint a Kálvária tér között.

Veres Ács utca Szegedi Vízmű A felújítás az előkészítő munkálatokkal kezdődik. A rekonstrukció miatt változik a forgalmi és a parkolási rend a környéken.  

A közműcég tájékoztatása szerint a munkavégzés ideje alatt félpályás, adott esetben teljes útzárra kell számítani. Forgalomelterelés és a parkolási korlátozás is várható a munkaterületen, ugyanakkor a lakosok számára a kivitelező lehetőleg biztosítja a házakba/udvarokba történő bejutást, amelyről az alvállalkozó tájékoztatja az érintetteket.  

A munkálatok során cserélik a teljes gerincvezetéket a bekötésekkel együtt, amelyre már nagy szükség volt, hiszen ezek a vezetékek jellemzően 50-60 évesek. A munkálatok befejezését követően az érintett útszakasz új aszfaltburkolatot is kap.  

Kivitelezés tervezett ütemezése az alábbiak szerint alakul:

1. ütem: a Veres Ács utcának a Hajnal és Farkas utca (Kolozsvári tér) közötti szakasza.

2-3 ütem: a Veres Ács utca Kálvária tér és Nemestakács utca közötti szakasza, illetve a Veres Ács utca Nemestakács és Hajnal utca közötti szakasza.

A vízellátás a munkálatok ideje alatt biztosított lesz ideiglenes vízvezeték kiépítésével, így a lakók ivóvíz szolgáltatása megoldott lesz, amelyben csak átmeneti, rövidebb időszakokra szóló fennakadások lehetnek, amelyről a Szegedi Vízmű Zrt. előzetesen tájékoztatni fogja a lakosságot.

A munkálatok a tervek szerint 2022. november végéig elkészülne, majd megszűnik a forgalomkorlátozás és visszaállhat a megszokott közlekedési rend - olvasható a közműcég közleményében.
(Webrádió)

Címkék

Szeged Veres Ács utca Felújítás Szegedi Vízmű Zrt.
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!