Janiczak: nyilvánosságra hozok minden hangfelvételt

Belföld, 2017.05.24

A Jobbik alelnöke azt közölte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hogy nyilvánosságra hoz minden, a lehallgatásából származó hangfelvételt.

Janiczak Dávid ezt arra reagálva mondta, hogy a fideszes Németh Szilárd feljelentést tesz az ózdi ivóvízjavító projekt közbeszerzésével kapcsolatos, nyilvánosságra került hanganyag ügyében.

Az ellenzéki politikus jelezte: a felvétel vonatkozó részét május 9-én már közzétette, szerinte abból megállapítható, hogy a városvezetés mindössze kockázatelemzést végzett.

Felvetette azt is, hogy a beruházás szoros állami felügyelet mellett zajlik, annak elemeit a Széchenyi Programiroda hagyta jóvá.

A Jobbik alelnöke azt javasolta Németh Szilárdnak, hogy menjen el Ózdra és tekintsék át az anyagokat, továbbá hallgassa meg a teljes hangfelvételt.

Értékelése szerint az önkormányzat tisztességes, átlátható és jogszerű munkát végez.

Arra a kérdésre, hogy miért a 40 millió forinttal drágább ajánlat nyert, azt felelte, hogy nem az ár volt az egyetlen szempont, ami alapján győztest hirdettek, s figyelembe vették azt is, hogy szoros határidőre kell megvalósítani a projektet. Hozzátette: a teljes hanganyagból kiderül, hogy korrupció gyanúja fel sem merült.

Arról is kérdezték, hogy a nyertestől kapott-e pénzt. "Hát hogy kaphattam volna?" - kérdezett vissza.

Janiczak Dávidot megkérdezték a felvétel készítésének körülményeiről is. Kifejtette, hogy a hanganyagokat megtalálták "egy illető" számítógépén a nyomozóhatóságok, azokon hallani, hogy valaki munkaidő előtt, ragasztóval helyez el vélhetően egy diktafont az egyik bútoron. Hat alkalomra derült fény, amikor egy egész napot rögzítettek, 18-19 órás felvételek is vannak - mondta, hozzátéve: ezeket teljes egészében közzéteszi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!