Jobbik: a hazai vállalkozásokat támogassa a kormány!

Belföld, 2018.10.04

A multicégek "simogatása" helyett az ezekkel kötött stratégiai megállapodásokban biztosított előnyök racionalizálását, a titkos részeik nyilvánosságra hozatalát, a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat helyzetbe hozó gazdaságpolitikát szorgalmazott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

"Gazdasági szabadságharcukról" szólva az ellenzéki képviselő arról beszélt: 2010 óta a Fidesz-kormányok ugyanúgy álltak a multinacionális cégekhez, mint elődeik, vissza nem térítendő támogatásokban még túl is tesznek a Gyurcsány- és a Bajnai-kabineten.

Z. Kárpát Dániel vállalkozásfejlesztési javaslataik között említette a cafeteriarendszer felülvizsgálatát, visszavezetve az utazáshoz és a lakhatáshoz kapcsolódó kedvezményes elemeket. Utóbbi okaként a nagyvárosok és Budapest magas albérletárait említette.

Szorgalmazta, hogy hosszabb távon is rögzítsék öt százalékon az új lakások vásárlásának általános forgalmi adóját, ezzel is támogatva a hazai építőipart. A javaslataik között szereplő állami bérlakásprogram egyik kulcseleme az volna, hogy minősített hazai vállalkozások lehessenek a beszállítók, kivitelezők - mondta el a Jobbik alelnöke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!