Jobbik: állítsák meg a tömeges munkaerőimportot!

Belföld, 2020.06.19

A munkaerő-kölcsönzők helyett a munkavállalókkal kötne stratégiai partnerséget a Jobbik - hangsúlyozta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt alelnöke.

Z. Kárpát Dániel a tömeges munkaerőimport megállítását sürgette, jelezve, képviselőcsoportjuk a munkaerő-kölcsönzés teljes újraszabályozását célzó javaslatcsomagot készít elő.

Azt szeretnénk elérni, hogy egy tömegessé váló lakosságcsere szándéka helyett az itt élő munkavállalók, fiatalok érdekeit képviselje a mindenkori magyar kormányzat - fogalmazott, a kabinet intézkedéseit gyarmatinak, pártja javaslatait viszont önvédő, nemzeti szemléletűnek nevezve.

Z. Kárpát Dániel szerint azzal, hogy a külföldiek alacsonyabb bérért, kiszolgáltatottabb helyzetbe érkeznek Magyarországra, a hazai munkavállalók lehetőségeit is rontják.

Hangsúlyozta: nem távoli országokból hozott munkaerővel, hanem a magyar mikro-, kis- és középvállalatok támogatásával pörgetnék fel a gazdaságot. Abban ugyanakkor semmi kivetnivalót nem látnak, ha határon túli magyarok "helyzetük könnyítése érdekében" itt vállalnak munkát - fűzte hozzá, megjegyezve: szükséges, hogy a határon túli magyarok "szerves részét képezzék a magyar gazdaságnak", bár esetükben továbbra is a szülőföldön való boldogulás elősegítése a cél.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!