Jobbik: az alaptörvény-módosítás irányai jók, de eszközei alkalmatlanok

Belföld, 2018.06.20

A Jobbik azért szavazta meg az alaptörvény-módosítást, mert annak irányai jók, ugyanakkor eszközeit alkalmatlannak látják a kitűzött célok elérésére - hangsúlyozta a parlamenti döntéshozatalt követően tartott szerdai sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Mint mondta, februárban tárgyalt formájához képest az indítvány "elvesztette Soros-jellegét", hiszen nyomokban sem hasonlít egymáshoz a két változat, hozzátéve, a társadalom többségével együtt úgy gondolják, hogy az országot és a kereszténységet meg kell védeni, a biztonságot garantálni kell, a bevándorlási kvótát pedig minden formában el kell utasítani.

"A fő célunk természetesen az, hogy a bevándorlás minden formáját utasítsuk el" - jelentette ki Mirkóczki Ádám, jelezve, hogy a nap folyamán nyolcadszor szavazta le a kormánytöbbség a letelepedési kötvények rendszerének megszüntetését.

Szerinte illúzió, hogy az alaptörvény-módosítás eléri céljait, példaként említve, hogy a biztonságosnak ítélt Szerbiából érkezőknek is oltalmazotti státuszt kell adni a genfi menekültügyi konvenció alapján. Úgy vélte: így a jogszabály ellenzőinek nem kell aggódniuk, mert "ezt a törvényt nem lehet alkalmazni", ahogy szerinte egyetlen hajléktalant sem visznek majd el a rendőrök közterületről.

A közigazgatási bíróságokkal kapcsolatos kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus azt mondta: nagyon nehéz úgy állást foglalni egy olyan törvénytervezetről, amelynek jelenleg egyetlen sora sem ismert, megemlítve, a kormányoldal a Jobbik nélkül is rendelkezik az elfogadáshoz szükséges kétharmados többséggel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!