Jobbik: valódi megbecsülést az egészségügyben dolgozóknak!

Belföld, 2020.07.01

Valódi, a bér- és a munkakörülmények javításában is megnyilvánuló megbecsülést sürgetett az egészségügyben dolgozóknak szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Azt hangsúlyozta: a válság rávilágított az egészségügyben dolgozók helyzetének tarthatatlanságára, példaként hozva fel, hogy az ápolók fizetése alig haladja meg a legrosszabbul fizetett közszolgálati szektor, a szociális ágazat bérátlagát.

Hozzátette: mindeközben a munkateher óriási, emellett gyakoriak a túlórák vagy az, hogy mellékállást kell az embereknek vállalniuk, ez a kizsigerelés pedig az érintettek egészsége mellett az ellátás biztonságát is veszélyeztetheti.

A béremelést és az előmeneteli rendszert is magában foglaló életpályamodell kialakítását szorgalmazta Lukács László György. Hangsúlyozta: egy erős állami egészségügyi rendszerben mód nyílik mindezen feltételek megteremtésére.

Az ellenzéki politikus azt sürgette: az egészségügy minden dolgozója kapja meg a kormány által megígért egyszeri bérkiegészítést, annak összege pedig ne bruttó, hanem nettó 500 ezer forint legyen, a kormány pedig hozza előre az ágazatban tervezet béremeléseket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!