Jobbik: a Fidesz és az MSZP már megegyezett a plakáttörvényről

Belföld, 2017.06.20

A Jobbik szerint a Fidesz és az MSZP már megegyezett a plakáttörvény elfogadásáról és több baloldali képviselő biztosítani fogja a kétharmados többséget a pénteki parlamenti szavazáson.

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte: hétfőn maga is tanúja volt annak, hogy a két párt megegyezett a politikai tartalmú plakátok kampányidőszakon kívüli tiltásában, s nyilvánvalóvá vált, hogy a szocialisták akár Orbán Viktor hatalmának bebetonozásáért is hajlandóak összefogni a kormánypárttal.

Szerinte a Fidesz több eszközzel - például büntető ügyekben és gazdasági kérdésekben - "fogja" az MSZP-t, amely egy erős paktumot is kész végrehajtani. A rendszerváltás óta nem volt olyan ellenzéki erő, amely így kiszolgálta volna a kormányt - vélekedett, szóvá téve, hogy az MSZP csak "szédíti" a saját választóit.

A jobbikos politikus szerint az, hogy az államfő által visszaküldött törvény rekordgyorsasággal kerül az Országgyűlés elé, azt jelzi, hogy készen voltak a háttérmegállapodások, az MSZP pedig benyújtja a Fidesznek kedvező módosításokat.

Volner János kérdésre elmondta, hogy információi szerint egyes szocialista és más baloldali képviselők át fognak szavazni, hogy biztosítsák a kétharmados többséget.

Megkérdezték arról is, hogyan lehetséges, hogy az LMP több mint tízszeres darabáron bérel plakáthelyeket kampányához a Jobbikhoz képest. Azt felelte: nagyságrendi különbségek vannak a plakátok számát és a bérlés időtartamát illetően. A mennyiségi vásárlónak mindenhol árengedmény jár, itt is ez történt - közölte.

Faggatták arról is, hogy Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke védelmébe vett a Facebookon több Soros Györgyhöz köthető szervezetet. Volner János úgy reagált: párttársa magánvéleményét közölte, azt nem kívánja kommentálni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!