Jobbik: állítsák helyre a bírósági igazgatás törvényes működését!

Belföld, 2017.12.01

A Jobbik arra kéri a kormányt, hogy saját hatáskörben és a parlamenten keresztül állítsa helyre a bírósági igazgatás törvényes működését - közölte Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus arra reagált, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) csütörtökön részben megsemmisítette az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének integritási utasítását arra hivatkozva, hogy az több ponton is alkotmányellenes.

Staudt Gábor szerint mivel egyszemélyes intézményről van szó, arra kell gondolni, hogy Handó Tünde felelős a kifogásolt rendelkezésekért.

Megjegyezte: a politika mellett a Magyar Bírói Egyesület is aggályokat jelzett a szabályzat elfogadása előtt.

A jobbikos politikus úgy értékelt: az Ab jószívű volt, amikor csak néhány pontot semmisített meg, ugyanis volt olyan különvélemény, amely szerint sarkalatos törvényben sem lehetett volna szabályozni egyes kérdéseket.

Staudt Gábor felvetette azt is, hogy mi lesz akkor, ha több törvényszék ügyelosztási rendjét szabálytalanul fogadták el. Mi lesz akkor, ha az összes migránspert meg kell majd semmisíteni azért, mert a törvényes bíróhoz való jog nem érvényesült? - kérdezte.

A frakcióvezető-helyettes a tájékoztatón más témában nem kívánt kérdésekre válaszolni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!