Jobbik: európai munkáért európai béreket!

Belföld, 2016.07.27

Munkavállalói érdekvédelemmel foglalkozó munkacsoportot alakított a Jobbik azért, hogy a magyar munkavállalók európai munkáért európai béreket kaphassanak - jelentette be Ander Balázs, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Ander Balázs - aki a Jobbik új munkacsoportjának vezetője - tarthatatlannak nevezte azt a jelenlegi helyzetet, amelyben szerinte magyar munkavállalók millió tapasztalják, hogy "multicégek", "hazai Döbrögik" és a kormány is "munkaerőállatokként" tekint rájuk.

A Jobbik ezt elfogadhatatlannak tartja és azért küzd, hogy Magyarországon ne csak az árak, hanem a fizetések is európaiak legyenek - mondta az ellenzéki politikus, aki zsákutcának nevezte a Fidesz gazdaság- és szociálpolitikáját, amely szerinte a "nyugati cégek olcsó összeszerelő műhelyévé tenné Magyarországot".

A Jobbik új munkacsoportjának vezetőjét bemutató Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke kérdésre válaszolva megismételte pártja azon javaslatát, amely a bizonyítottan egy éve Nyugat-Európában dolgozókat úgy próbálná hazacsábítani, hogy a személyi jövedelemadón felüli adókat és járulékokat fizetésük részeként megtarthatnák új magyarországi munkahelyükön.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!