Jobbik: kiszámítható életpályamodellre van szüksége az egyenruhás állománynak

Belföld, 2017.11.24

A Jobbik átfogó, kiszámítható életpályamodellt és szolgálati nyugdíjrendszert tart szükségesnek az egyenruhás állomány számára - közölte Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint 2010 óta több, az érintetteknek hátrányt okozó intézkedés történt, például a szolgálati járandóságot illetően.

Pártja ígéretei között említett egy országos szolgálatilakás-programot és egy kiszámítható, objektív mérőszámokon alapuló életpályamodellt a rendőrök, a katonák, a tűzoltók, a katasztrófavédelemben és a büntetés-végrehajtásban dolgozók számára.

A beosztás és a jövedelem jogosultsági szempontjai közé sorolta a szolgálati időt, a végzettségek és az adott képességek megszerzését.

Volner János azt mondta: 1937 óta létezett a szolgálati nyugdíjak rendszere, amit 84 év után tönkretett a Fidesz. Mind a korhatár előtti ellátásban, mind a szolgálati járandóságban részesülők részére ezeket a jogokat részben vissza kell állítani és biztosítani kell a kedvezményeket - hangoztatta.

A jobbikos politikus arra is kitért, hogy az egyenruhások szakszervezeteivel egyeztetve kategorizálnák az egyes munkakörökben fennálló egészségkárosodás mértékét, s korábbi nyugdíjazással és magasabb fizetéssel honorálnák azt.

Volner János a sajtótájékoztatón nem kívánta kommentálni a Jobbiknak az LMP-vel és a Momentummal való esetleges későbbi együttműködéséről szóló felvetéseket.

A kormány 2018 utáni átalakításáról szóló sajtóinformációkra reagálva azt mondta: Lázár János operativitását Szijjártó Péterével aligha lehet pótolni, de a kormány dolga, hogyan rendezi be a saját személyzeti struktúráját. Ezek érdemben nem befolyásolják a kormányzást - jegyezte meg.

Volner Jánost kérdezték azokról a hírekről is, miszerint az Alkotmánybíróság csak a választás után foglal állást a Magyarországon működő külföldi felsőoktatási intézményekről és a civil törvényről. A frakcióvezető értékelése szerint szándékosan húzódnak a döntések, s a testület tekintélyét csorbítja, ha a kormány hatalmi érdekeit szolgálja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!