Jobbik: Ne adjon el értékes ingatlanokat az önkormányzat!

Belföld, 2017.03.22

Rácz Tibor, a Jobbik Szegedi Szervezetének alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján felszólította a szegedi önkormányzatot arra, hogy ne adjon el értékes ingatlanokat, mert jelenleg nincs jó áruk, később pedig még jól jöhet a városnak az ingatlanállományban megőrzött vagyon.

Elkezdődött Szeged város vagyonának kiárusítása? – tette fel a talányos kérdést Rácz a tájékoztatója elején. Konkrétan ugyan csak az önkormányzat siófoki üdülőjének eladását említette meg, de állította, hogy sok értékes épület eladását hirdette meg az IKV Zrt. az utóbbi hetekben. Szerinte áron alul lehet most értékesíteni ezeket az önkormányzati tulajdonú ingatlanokat, és ezért meg kell akadályozni az eladásokat. Ezért nyújt be a közgyűlés pénzügyi és vagyoni bizottságának egy olyan előterjesztést, amely megtiltaná az IKV-nak, hogy meghirdesse ezeket az épületeket. Arra számít, hogy a többségben lévő baloldali képviselők szintén fontosnak érzik majd a város vagyonának megőrzését, ezért támogatni fogják a javaslatát. Szerinte ugyanis a korrupció melegágya, ha az önkormányzat ingatlanokat kezd értékesíteni, mert jó esély van arra, hogy haverok, ismerősök kezébe jussanak nyomott áron értékes telkek, épületek. Erre egyébként Budapest V. kerületében láttunk utoljára példát főként Rogán Antal polgármestersége idején.

Arra a kérdésre, hogy miként lehetne befolyásolni az ingatlanok értékét, ha köztudottan licitálás alapján ítélik oda az ingatlanokat, Rácz annyit mondott, hogy megvannak a megfelelő technikák arra, hogy az nyerjen, akit jó kapcsolatok fűznek az eladó önkormányzathoz. A jobbikos politikus főként a siófoki önkormányzati üdülőért aggódik, mert szerinte a hivatal dolgozóinak és családtagjaiknak kellene ott kipihenniük magukat, nem pedig veszni hagyni a nagy parkkal rendelkező, a Balatonhoz közel eső épületet. Úgy tájékozódott, hogy az ingatlan nincs rossz állapotban, ha egy kicsit rég is újították fel, így mindenképpen megérné egy kis ráfordítással újra olyan állapotba hozni, hogy a hivatali dolgozók szívesen menjenek oda pihenni.

Cikk: Sz.Gy.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!