Jobbik: Nyikos László a költségvetési bizottság elnökeként kiváló szakmai munkát végzett

Belföld, 2015.07.01

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságának jobbikos jelöltje, Nyikos László az előző parlamenti ciklusban a számvevőszéki és költségvetési bizottság elnökeként kiváló szakmai munkát végzett, mellyel minden parlamenti frakció elégedett volt - közölte a Jobbik az MTI-vel.

Az ellenzéki párt közleményében arra reagált így, hogy az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a Jobbik "beült a hatalomba", amikor elfogadta a Fidesz kezét és nagykoalícióban akar a jövőben eltakarni minden gyanús ügyet a Matolcsy György vezette jegybanknál. Tóbiás József szerdán Budapesten sajtótájékoztatón ezt arra reagálva közölte, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága megszavazta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságába az ellenzéki pártok jelöltjei közül Nyikos Lászlót, a Jobbik jelöltjét.

A Jobbik közleményében úgy fogalmaz: "nagyon rövid távú Tóbiás József és az MSZP memóriája". A magyar választók azonban érzik a XX. század pártjainak, a Fidesznek és az MSZP-nek romboló tevékenységét. Nem felejtik el, hogy az MSZP-kormány az akkori fideszes ellenzékkel karöltve szavazta meg a bankszektor 600 milliárd forintos kistafírozását a magyar családok által visszafizetendő IMF-hitelből.

Közlésük szerint a magyar családok arra is sokáig fognak emlékezni, hogy a Fidesz és az MSZP Quaestor-koalíciót alkotva söpörte le azt a 2010-es jobbikos kezdeményezést, mely a pénzügyi intézmények gyakoribb ellenőrzése révén megelőzhette volna a Fidesz és az MSZP asszisztálása mellett kialakult brókerbotrányokat. Ez a bűnös nemtörődömség a magyar adófizetőknek ismét több száz milliárd forintjába kerül - olvasható a Jobbik közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!