Jobbik: tárgyalja újra a parlament a devizahitel-károsultakat érintő döntéseket!

Belföld, 2017.07.06

A Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy a parlamentben tárgyalják újra az összes, a devizahitel-károsultakat érintő döntést - közölte az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Z. Kárpát Dániel szerint a devizahitelesek problémája még mindig megoldatlan, a kormány "folytatólagos árulásban van" ebben a kérdésben.

Azt mondta, a vonatkozó döntések újratárgyalása azért lehetséges, mert új helyzetet teremtett az, hogy kiderült, a Trócsányi László igazságügyi miniszter érdekeltségébe tartozó ügyvédi iroda devizahiteles perekben véd bankokat.

Ez sajnálatos és arcpirító összeférhetetlenség - hangoztatta, megjegyezve: felmerül az is, mennyire elfogulatlanul hozta meg a Fidesz-KDNP a devizahitel-károsultakat érintő döntéseket.

Z. Kárpát Dániel szerint devizahitelek felvételkori forintosítására lenne szükség. Hozzátette: egyetértenek a károsultak szervezeteivel abban is, hogy kilakoltatási és részleges végrehajtási moratóriumot kell elrendelni.

Tarthatatlan, hogy olyan embereket vegzáljanak, akik jó részt önhibájukon kívül keletkezett terheket hurcolnak - összegzett.

A politikust kérdezték Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének előző napi nyilatkozatáról, amelyben utcai zavargásokkal számolt az ősszel az ellenzék és Soros szervezetek összefogásának eredményeként. Z. Kárpát Dániel szerint "ha Kövér úr és Orbán úr ilyet csinálnak, akkor lesz ilyen".

Elmondta, "a Soros-jelenséget" a Jobbik már 2010 előtt feltárta, létező problémáról van szó, de nem Magyarország "rögproblémájáról", amelynek a megoldása nélkül tapodtat sem lehet mozdulni.

Hozzátette: a Jobbik "egy férfias", visszafogott és reméli, hogy elveiről, programpontjairól elhíresült szerveződés lesz. Ha az ország határait kell megvédeni, akkor férfiak módjára ott lesznek - fejtette ki. Úgy folytatta, ha pusztán arról van szó, hogy valakik anarchista módon át akarják venni a hatalmat, akkor nem lesznek ott.

Közölte, aggasztó, hogy Orbán Viktor és csapata az erőszaktól sem retten vissza, ha a hatalom megőrzéséről van szó.

Z. Kárpát Dániel kapott kérdést Kovács Béla, a párt európai parlamenti képviselője ügyéről. A képviselő szerint három évig szabad lábon rohangáló ismert kémek nem nagyon léteztek a történelemben. Jelezte, Kovács Béla egészségügyi állapota miatt nem jelent meg az előző, magyarországi ügyészségi meghallgatásán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!