Jobbik: új hulladékgazdálkodási koncepció szükséges

Belföld, 2017.08.09

A Jobbik új hulladékgazdálkodási koncepciót tart szükségesnek - közölte Kepli Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus kifogásolta, hogy a több 10 milliárd forintos környezetvédelmi termékdíjnak csak egy hányadát fordítják hulladékgazdálkodásra. Szerinte nagyobb összegeket kellene visszaforgatni az újrahasznosítási arányszámok növelése érdekében.

Értékelése szerint válságban van az ágazat, mivel sajtóhírek szerint az állam több hulladékhasznosítónak is tartozik.

Új koncepciót kell kidolgozni, és a teljes közigazgatási irányítást felül kell vizsgálni - fogalmazta meg.

Kepli Lajost faggatták Vona Gábor pártelnök és Staudt Gábor frakcióvezető-helyettes nyugdíjasokra vonatkozó kijelentéseiről is. Azt felelte: nem a nyugdíjas társadalom hibája, hogy ezek az állapotok előfordulhatnak, ugyanakkor tény és való, hogy Orbán Viktor politikai tőkét akar kovácsolni abból, hogy egyes társadalmi csoportokat egymásnak ugraszt.

Hozzátette: szerinte Vona Gábor tisztelettudóan beszélt az idősekről, vitatott mondatai pedig az érintettek azon részére vonatkoztak, akiket sikeresen hergeltek fel azért, hogy ellenzéki pártoknak "nekimenjenek".

A jobbikos politikus szerint senkit nem sértegettek, hanem nevén nevezték a jelenségeket, és olyan eseményeket említettek, amelyekben atrocitások történtek.

Megkérdezték az internetes N1 televízió videójáról is, amelyet a dunaújvárosi esettel kapcsolatban forgattak. Azt válaszolta: nem gondolja, hogy a stáb járatta volna le az idős házaspárt, annak kell felelősséget vállalni, akinek a szájából elhangzik, hogy egy pártvezető halálát kívánja és nem annak, aki ezt kamerával felveszi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!