Jól halad az Erzsébet-liget felújítása

Belföld, 2018.08.15

Teljesen felújítják az Újszegedi Szabadtéri Színpadot illemhellyel és zajvédelemmel, a „Középfölde” nevű büfével együtt. Ezért az utóbbi két évben más helyszíneken voltak a Szegedi Szabadtéri Játékok korábban itt tartott előadásai.

Újszegedi Erzsébet Liget felújítása - 2018.05.10.
Herceg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója elmondta, megérte a két szűk esztendő, hiszen a következő évadban egy teljesen megújult létesítményben vihetik színre a következő évad darabjait. Egy nagy fesztivál több helyszínen kínál előadásokat az érdeklődőknek, így az újszegedi helyszín újbóli megnyitása hatalmas előrelépés lesz.

Mivel teljesen kicserélik a nézőtér üléseit, kulturált körülmények között élvezheti itt majd estéről estére az előadásokat 1200 néző. A zöld környezet elsősorban a prózai darabok számára biztosít hangulatos hátteret, ezért a zenés műfajok itt háttérbe szorulnak majd ezen a helyszínen. Így például egy Moliére-komédia, a Don Juan lesz látható itt jövő júliusban. Új épületeket nem emelnek ugyan az átalakítás során, ám a meglévő kiszolgáló létesítmények kívül-belül megújultak. Szigeteléssel és új vakolattal látták el az öltözőket, a raktárépületeket. Elvileg a szabadtéri szezon végeztével is használható lesz a létesítmény, ám mivel szabadtéri színházról van szó, sok minden függ az időjárástól. A következő évadtól nagyobb lesz az átjárás a Dóm téri színpadtechnika és az újszegedi helyszín műszaki háttere között. Például a mozgatható LED-fal például szükség esetén áthozható a fesztivál fő helyszínéről.         

Közben jól haladnak a liget felújítási munkái is. Már látszanak a két új futópálya nyomvonalai, ami az egyik legfontosabb része a beruházásnak. Fontos, hogy kényelmes és kulturált körülmények várják a sportolni vágyókat, ezért a szabadtéri színháznál egy értékmegőrzőt alakítanak ki, hogy a futók itt biztonságban elhelyezhessék a holmijukat. A kerékpárosok is jobb közlekedési lehetőségekhez jutnak a rekonstrukcióval, hiszen kétsávos bicikliút létesül. Átépítik a termálkút kerítését, felújítják a Liget területén található szökőkutakat. Eközben a kivitelező a fősétányon a gyalogos forgalmat korlátozott feltételekkel fenntartja, az SZTE teniszpálya és a templom megközelíthető marad. A burkolatok alatt a közműveket is kicserélték, vagy újakat építettek. Az öntözővíz-hálózat és a két meglévő szökőkút gépészeti felújítása is megtörténik. Új közvilágítási hálózatot is telepítettek a fősétányon és a futókörben, ide biztonsági kamerákat is tesznek majd.
(Webrádió)

Címkék

Szeged Erzsébet-liget Újszegedi Szabadtéri Színpad
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!