Június közepén lesz kész a Vág utcai festett méhlegelő

Belföld, 2021.05.27

Már jól látszanak a SZETÁV Kft. székháza melletti fűtőmű oldalfalain annak a hatalmas festménynek a körvonalai, melyet két ismert szegedi street art festő készít.

Méhlegelő Az alkotás témája ezúttal is a környezetvédelem: a méhek munkájának fontosságára hívja fel a figyelmet. Óriási zöld mező, amely felett méhek repkednek. Lesznek rajta színes virágok, és egy nagyító alatt megnézhetjük, hogyan dolgozik rajtuk egy méhecske. Ez lesz a témája Marton Ákos és Vinkó Leó következő nagyobb munkájának, melyet a Vág utcában lévő fűtőmű két oldalán jelenítenek meg. Mint ismert, Felsővároson molnárfescskéket pingáltak az ottani fűtőmű oldalaira, ezzel hívták fel a figyelmet arra, hogy ezek a hasznos madarak lassan teljesen eltűnnek a környezetünkből.

A mostani alkotást május 10-én kezdték készíteni a fiatal művészek, és az eredeti tervek szerint a hónap végére kész is lettek volna vele. Két dolog azonban közbeszólt: az egyik, hogy sokat esett az eső, így kénytelenek voltak kivárni a szép, napos időt az alkotók, a másik, hogy a hivatalos átadót elcsúsztatták június 15-ére, így mist viszonylag kényelmesen haladhat a művel Ákos és Leó.

A festők és a munkájukat segítő SZETÁV ezúttal is a környezetünk megóvására kívánják felhívni a figyelmet, hiszen olyan méhlegelőt festenek majd májusban a Vág utcában lévő ipari létesítmény oldalára, amelyből nagyon sok kellene, hogy a méheket meg tudjuk óvni a káros környezeti hatásoktól. Jelenleg ugyanis a méhészeti ágazatnak sok gonddal kell szembenéznie, ilyen, a környezet, klímaváltozás hatása, a méhlegelők összetételének átalakulása, a változó terméshozam, a szűkülő értékesítési csatornák és a méhegészségügyi problémák hatásai. Aki szeretné megtekinteni, hogyan készül a nagy zöld legelő a cég
székháza mellett, június első napjaiban látogasson ki a Vág utcába, ahol akkorra a színes virágok és szorgos méhek is jól láthatók lesznek majd a különleges utcai alkotáson.
(Webrádió)

Címkék

SZETÁV Méhlegelő
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!