Karácsony: egy fideszes bűnöző a Fidesz újabb "koronatanúja"

Belföld, 2021.12.16

Karácsony Gergely főpolgármester szerint az úgynevezett Városháza-ügyben egy fideszes bűnöző a Fidesz újabb "koronatanúja".

Karácsony Gergely aláírta a fővárosi közlekedés állami támogatásáról szóló megállapodást Karácsony Gergely csütörtök délután a Facebook-oldalán reagált Láng Zsoltnak, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjének sajtótájékoztatójára. A kormánypárti politikus délelőtt azt közölte: egy ingatlanfejlesztő közjegyző előtt tett nyilatkozatot arról, hogy a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt., a főpolgármester tudtával, kiajánlotta értékesítésre a Városházát. A nyilatkozó büntetőjogi felelőssége tudatában juttatta el hozzájuk az erről szóló levelet, amelyben azt is közölte, hogy az abban szereplő állításokat hajlandó megerősíteni személyesen, a városháza ügyet vizsgáló bizottság következő ülésén, illetve a rendőrség számára is - mondta Láng Zsolt.

Karácsony Gergely a közösségi oldalán azt írta: alighanem a hangfelvételek másik főszereplője Zentai Péter - "aki véletlenül sem azonos az újságíróval" - mondta tollba közjegyző előtt azt a nyilatkozatot, amelyet Láng Zsolt "most büszkén lobogtat, a propagandamédia nagy örömére".

Zentai Péter "Rahimkulovék kijáró embere, egy jól sikerült vitorlázáson, hol máshol, jöttek össze még 2011-ben, azóta együtt bizniszelnek", és főszereplője a magyar történelem eddigi legnagyobb tao-csalásának; 14 milliárd forintnyi támogatást szedtek össze - olvasható a főpolgármester bejegyzésében. Sok száz milliónyi hasznot termeltek a Zentai Péterhez kötődő szervezetek, "kihasználva egy bűnösen rossz állami szabályozást, valamint művészek és művészcsoportok jóhiszeműségét". 2018-ban megszűnt "ennek az élősködésnek a lehetősége", azóta Zentai Péter cége "ott tanyázik a legnagyobb adótartozók szégyenlistáján" - írta Karácsony Gergely.

"Az meg csak a Fidesz hatalmi gépezetét ismerőknek tűnhet föl, hogy a legnagyobb adósok szégyenlistáján van egy másik neves szereplő is, Gattyán György. Nemrég lecserélték a NAV teljes vezérkarát, azóta Zentai egy fideszes lejáratás kulcsfigurája, Gattyán meg pártot gründol nagy kevélyen az ellenzék kárára, a Fidesz érdekében" - fogalmazott a főpolgármester. "Micsoda véletlen egybeesések..." - tette hozzá.
(MTI)

Címkék

Karácsony Gergely
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!