Karácsony Gergely: Az előválasztás valamit visszahoz a valódi demokráciából

Belföld, 2021.08.27

Kampányeseményt, egyben családi napot tartottak péntek délután a Kodály téren, ahol megjelent Karácsony Gergely, budapesti főpolgármester, aki az előválasztás egyik esélyese a miniszterelnök-jelöltségért folyó küzdelemben.

Karácsony Gergely Szegeden A Párbeszéd politikusa Szabó Sándor támogatásáért kampányolt, aki az MSZP színeiben jelenleg a Csongrád-Csanád megyei 1-es választókörzet képviselője.

A hideg, borongós idő ellenére sokan összegyűltek a szegedi Kodály téren, ahol a hivatalos meghívó szerint családi napot tartottak, de az ugrálóvárak, pónilovaglás és kutyás bemutató mellett találkozni lehetett Szabó Sándor országgyűlési képviselővel is, aki ringbe száll jelenlegi körzetében, Csongrád-Csanád megye 1-es választókörzetében az ellenzéki előválasztáson. Az MSZP politikusa jó esélyekkel indul a megmérettetésen, hiszen ismertsége jóval nagyobb, mint amekkorát ellenfelei fel tudnak mutatni. Szabó Sándor mellett egy igazi nagyágyú is kampányolt az eseményen, hiszen megjelent Karácsony Gergely is a téren. A főpolgármester, miniszterelnök-jelölt úgynevezett utcafórumot tartott, amely előtt válaszolt a sajtó kérdéseire. Az ellenzéki előválasztást fontos eseménynek nevezte, hiszen szerinte a demokráciát kiüresítette az utóbbi 11 évben a Fidesz, és a mostani voksolással sikerült visszahozni valamit a valódi politikai versengésből a magyar közéletbe.

Nagyon fontos szerinte, hogy minden választókörzetben az a jelölt induljon, akinek a legnagyobb az esélye a kormánypárti jelölt legyőzésére – mondta a főpolgármester. Ugyanez érvényes a miniszterelnök-jelölt személyére is. Az előválasztás a jelöltek és pártok széles palettáját kínálja a választópolgároknak, ami üdítő a Fidesz egyszínű dominanciája mellett. Karácsony Gergely reagált aktuális témákra is, így például a Fudan Egyetem körüli vitára a fővárosi vezetés és a kormány között. A kormány suttyomban akarta elvenni a területet a Diákváros beruházástól, amit Budapest nem engedhet, hiszen a kínai magánegyetem nem lehet fontosabb, mint tízezer magyar fiatal lakhatása - mondta a főváros első embere.

Karácsony Gergely szerencsének tartja, hogy nem indultak még visszafordíthatatlan beruházások a körülbelül 540 milliárd forintos kínai hitelből, kínai munkásokkal tervezett projektben. Véleménye szerint egy korábbi megállapodást rúgott fel a kormány, ezért a 2023-es budapesti atlétikai világbajnokság esetleges megvétózása logikus és következetes lépés lehet a fővárostól. A budapesti közgyűlés egyébként szeptember 1-jén ülésezik legközelebb, Karácsony Gergely addig várja a kormány javaslatát a probléma megoldására.
(Webrádió)

Címkék

Karácsony Gergely Szeged Kodály tér
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!