Karácsony: Sógor László hibát követett el

Belföld, 2015.10.13

Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere szerint hibát követett el Sógor László, az MSZP zuglói önkormányzati képviselője, amikor hétfőn "vállalhatatlan bejegyzést" osztott meg Facebook-oldalán.

A polgármester az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy az esetről tájékoztatást kért a képviselőtől, aki közölte, hogy tévedésből tette amit tett, az üzenet tartalmát mélységesen elítéli, és sajnálja, hogy figyelmetlenségével felháborodást okozott.

Karácsony Gergely úgy fogalmaz: nincs oka kételkedni a Sógor László által elmondottakban, mert a képviselőt eddig is úgy ismerte, mint "akitől távol állnak a gyűlöletre uszító megnyilvánulások".

Az eset előzménye, hogy hétfőn Papcsák Ferenc, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke felszólította Karácsony Gergelyt és az MSZP kerületi országgyűlési képviselőjét, Tóth Csabát, hogy haladéktalanul határolódjanak el Sógor Lászlótól, és mondassák le a szocialista politikust XIV. kerületi önkormányzati képviselői tisztségéről. Papcsák Ferenc az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hogy Sógor László megosztott egy bejegyzést a Facebookon, amelyben egy Adolf Hitlert ábrázoló fotóra azt a szöveget tették, hogy "Ti mit csináltok a migránsokkal?" "Fűtünk!".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!