Kártérítési alapból rendezné a Jobbik a devizahitelesek problémáját

Belföld, 2018.06.19

A devizahitelek forintra váltásakor a jegybanknál felhalmozódott több százmilliárdos profitból rendezné a károsultak problémáit a Jobbik - jelentette be kedden Budapesten, sajtótájékoztatón Z. Kárpát Dániel alelnök.

Az ellenzéki politikus szerint ebből az alapból a már kilakoltatottakat és azokat is segíthetnék, akiknek már lezárult a szerződése. A Jobbik azt támogatja, hogy 2019-ig terjesszék ki a kilakoltatási moratóriumot, de célravezetőnek azt látnák, ha az intézkedés addig maradna érvényben, amíg meg nem oldják a devizahitelesek ügyét.

Ezeknek az adósoknak emberhez méltó körülményeket lehet és kell teremteni, enélkül ugyanis nem beszélhetünk tisztességes kormányzásról Magyarországon - fogalmazott a Jobbik alelnöke. Jelezte, hogy továbbra is azt tartják az egyetlen megoldásnak, ha a hiteleket a felvételkori árfolyamon forintosítják.

Addig átmeneti részmegoldásként említette, hogy szabadulhassanak meg a hitelüktől azok, akik "öt évig betartották a kőkemény feltételeket", pedig vagyontárgyaikat a végrehajtó már elvette, árverezéskor pedig élvezzenek elővásárlási jogot az adósok. Z. Kárpát Dániel szerint így elkerülhető lenne, hogy egy jól körülhatárolható kör az érték töredékéért szerezze meg ezeket az ingatlanokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!