Kásler: több milliárd forintból megújulnak a központi régió orvostechnikai eszközei

Belföld, 2020.05.15

Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében 8,3 milliárd forintból megújulnak a központi régió kórházaiban és szakrendelőiben az orvostechnikai és informatikai eszközök - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kásler Miklós közölte: a fejlesztés 23 kórházat és járóbeteg-szakrendelőt érint.

Beszereznek diagnosztikai, képalkotó diagnosztikai, laboratóriumi eszközöket és sebészeti műszereket. Emellett endoszkópos, aneszteziológiai és intenzív terápiás, műtéti eszközöket, műtői berendezéseket, fizioterápiás, sterilizáló és higiénés eszközöket vásárolnak, valamint kórházi bútorokat is. Az informatikai fejlesztés révén pedig négyezer számítógép és nyomtató kerül a kórházakba és szakrendelőkbe.

A miniszter kiemelte: a koronavírus-járvány nagyon professzionális és jó eredménnyel kecsegtető kezelésével párhuzamosan folytatódnak a magyar egészségügy teljes átalakítását eredményező fejlesztések, így az Egészséges Budapest Program is.

Kásler Miklós hangsúlyozta, a kormány elkötelezett az új egészségkultúra iránt, amelynek fókuszában a megelőzés áll, és amely az ellátás technikai színvonalának emelésével hosszabbítja meg az emberi életet, növeli az egészségben eltöltött évek számát.

Felidézte: 2010-2016 között 500 milliárd forintot fordítottak a vidéki kórházak, szakrendelők felújítására, újak építésére, eszközök beszerzésére. Hozzátette: az Egészséges Budapest Program keretében Budapest és a központi régió intézményei - szakrendelők, kórházak és a Semmelweis Egyetem - újulnak majd meg, erre 2026-ig több mint 700 milliárd forintot fordít a kormány.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!