KDNP: rendkívüli jelentőségük van az Erzsébet-táboroknak

Belföld, 2017.07.07

A KDNP rendkívüli jelentőségűnek tatja az Erzsébet-táborokat, mert olyan szociális üdültetési programot valósítanak meg, amilyen a rendszerváltás óta hiányzott Magyarországon - mondta Szászfalvi László Somogy megyei kereszténydemokrata országgyűlési képviselő pénteken Berzencén.

A politikus a somogyi településen található és jelenleg gyerekek táborozását biztosító Kavulák János Általános Iskola bejáratánál tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a hatodik éve megszervezett Erzsébet-táborokban eddig mintegy 400 ezer hátrányos helyzetű gyermek vett részt.

A kormány a táborokat 5,2 milliárd forinttal támogatja idén, ennek köszönhetően a gyermekek az ott alvós és a napközis rendszerben is rendkívül kedvező feltételek mellett, heti ezer, illetve ötszáz forintért táborozhatnak - mutatott rá.

Hozzátette, az érintetteknek napi háromszori étkezést, színvonalas sport-, kulturális és önismereti programokat is biztosítanak, s részvételük pozitívan hat személyiségük fejlődésére, a közösség iránti elkötelezettségükre, későbbi felelősségvállalásukra.

Szászfalvi László kitért arra, hogy Somogy megyében 2300 gyermek megy idén Erzsébet-táborba, köztük van a berzencei általános iskola tanulóinak 79 százaléka.

A táboroztatás infrastrukturális feltételei folyamatosan javulnak, a kormány a közelmúltban döntött arról, hogy 2019-ig 26 milliárd forintot fordít a zánkai és a fonyódligeti üdülőközpontok felújítására, amellyel megduplázódik e létesítmények kapacitása - mondta.

Közölte: az ingyenes gyermekétkeztetési programok és a tankönyvtámogatás mellett az Erzsébet-táborok is cáfolják a kormánypártok szociális érzéketlenségéről szóló baloldali ellenzéki vádakat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!