Két Tóth is segíti Mihálik Edvin kampányát

Belföld, 2021.10.11

Rendületlenül kampányol a Csongrád-Csanád megye 2-es választókörzetét az előválasztás első forulójában megnyerő Mihálik Edvin. A Momentum politikusa most Márki-Zay Pétert támogatja a miniszterelnök jelölti versengésben, de azt mondja, bárki mögé beáll, ha azzal az Orbán-kormány legyőzését segíti.

Mihálik Edvin Interjúnk az Odessza városrészben készült, ahol a politikus a helyi választókkal találkozott.

WR: Bár megnyerte a versengést Tóth Péter és Tóth Szabolcs ellenében, most mégis az utcán van. Mi motiválja az előválasztás második fordulójában?

M.E.: Pártom úgy döntött, hogy a két állva maradt miniszterelnök-jelölt közül Márki-Zay Pétert támogatja, úgyhogy most mellette is kampányolok amellett, hogy a saját programomat is népszerűsítem a választókörzetemben.

WR: Bár megnyerte a választást Csongrád-Csanád megye 2-es választókörzetében, de bizonyára vannak olyan hiányosságok, melyekre érdemes lesz odafigyelni az országgyűlési választás kampányában.

M.E.: Igen, Szegeden szépen szerepeltem, és nagy fölénnyel győztem, de a körzethez tartozó kisebb településeken Tóth Péter szerepelt jobban, aki a Jobbik jelöltje volt. Adott a feladat, hogy ott javítsak az esélyeimen, és ebben mind a két legyőzött ellenzéki jelölt támogatni fog. Így aztán Tóth Péter mellett Tóth Szabolcs, az MMM jelöltje is mellettem áll majd a tavaszi kampányban.

WR: Elég sűrű lehet a programja, ha a homokhátsági településeken is jelen szeretne lenni.

M.E.: Igen, megyek Bordányba, Zsombóra és Mórahalomra is. Fontos, hogy minél több választópolgárral találkozzak, akik így személyesen tőlem hallhatják az elképzeléseimet.

WR: És mik ezek?

M.E.: Főként az, hogy le kell váltani a korrupciótól átitatott kormányt, és meg kell szüntetni a kisemberek sarcolását, amit az Orbán-kormány napi szinten művel. Fejleszteni kell Szegedet és térségét, és nem politikai szempontok alapján osztogatni a központi támogatásokat.

WR: Pártja felemás eredményt ért el az előválasztás első fordulójában, így most, hogy a második fordulóban már nincs momentumos miniszterelnök-jelölt, már el is kezdődött a kiértékelés.

M.E.: Igen, 15 körzetben győztek a jelöltjeink, közülük legalább 5-nek komoly esély van arra, hogy az országgyűlési választáson is megverjék momentumosok az ellenfelüket, akit a Fidesz állít velük szemben. Köztük van Orosz Anna is, aki ügyvezetőként most átvette a párt irányítását.

WR: Hogy értékeli, hogy Fekete-Győr Andrástól megvonta a bizalmat a párt?

M.E.: Nagyon sokat köszönhetünk Andrásnak, szinte a semmiből hozott fel bennünket középpárttá. Mivel a várakozásnál rosszabbul szerepelt a miniszterelnök-jelöltek versengésében, a bizalom megvonása logikus volt.

WR: Mire számít Orosz Anna vezetése alatt?

M.E.: Egyszerre léptünk be a Momentumba, jó a kapcsolatunk, hiszen amellett, hogy nehéz körzetben indult, időt szakított arra is, hogy segítse a kampányomat. Kétségtelenül most ő az egyik legnépszerűbb vezetőnk, ezért nagy a várakozás a személye körül. Majd meglátjuk, mit hoz a tisztújító közgyűlés, amit még az idén meg fogunk tartani.
(Webrádió)

Címkék

Mihálik Edvin Momentum
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!