Kétmilliárd forintból felújítják a győri vásárcsarnokot

Belföld, 2018.07.15

Kétmilliárd forint támogatásból felújítják a győri Hermann Ottó utcai vásárcsarnokot, valamint az ahhoz csatlakozó parkolót és zöldterületet; a parkoló munkaterületét hétfőn adják át a kivitelezőknek - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

A közlemény szerint a fejlesztés nyomán korszerű, akadálymentesített, az árusok és a vásárlók igényeit egyaránt kielégítő csarnok jön létre, tágasabb terekkel. A szomszédos, mintegy háromszáz férőhelyes parkolóból a vásárlók közvetlenül tudják majd megközelíteni az épületet.

Megújul a közeli Malom liget, az Ady-domb és a vásárcsarnok előtti tér is, új köztéri bútorokat, berendezéseket helyeznek ki, felújítják a locsolóhálózatot és új zöldövezetet is létrehoznak.

A munkaterület hétfő reggeli átadásával a területen mintegy 130 parkolóhely megszűnik, de a jelenlegi "Matáv-játszótér" helyén ideiglenes murvás parkolóhelyeket alakítanak ki.

Augusztusban a csarnok melletti büfésor árusítóhelyeit bezárják, a vásárcsarnokot szeptember 1-je és 10-e között fogják kiüríteni. Az ideiglenes piac a tervek szerint szeptember elején nyílik meg, egy nagy sátorral, hat faházzal, 37 konténerrel és 96 őstermelői asztallal.

Az építési munkálatokhoz igazodva korlátozni fogják a parkolást a Hermann Ottó utcában és a Lehel utcában, augusztusban pedig elkezdik építeni a Verseny utca - Szigethy Attila úti jelzőlámpás csomópontot.

Az önkormányzat a Zöld város kialakítása Győrben című projekt keretében, a tulajdonában lévő Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.-vel konzorciumban valósítja meg a fejlesztést, amelyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyertek el százszázalékos támogatást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!