Kezdődik a kátyúzás, indulnak a szökőkutak is Szegeden

Belföld, 2021.05.17

Az utak kátyúzását az önkormányzatok saját forrásból finanszírozzák, ezért különösen nagy érvágás az iparűzési adó egy jelentős részének elvonása a járványhelyzet miatt. Jó hír viszont, hogy a szökőkutak rövidesen újra elindulnak.

Kátyú Szegeden
Az idén a tavalyihoz hasonlóan közel 5 milliárd forintot fordít a szegedi önkormányzat az utak, közlekedési csomópontok, kerékpárutak építésére és korszerűsítésére. Ebből a keretből kell elvégezni a város útjain a kátyúzást is, ami egyelőre igen nagy kihívás, hiszen a belvárosban is egyre több veszélyes mélyedés leselkedik a közlekedőkre. A Széchenyi tér és a Vár utca találkozásánál van például egy útszakasz, amelyen akkora lyuk tátong, hogy valaki virágot ültetett bele. Nagy kátyút láthat az is, aki a Stefánián közlekedik, hiszen a Dankó Pista szobor közvetlen közelében is nagyon kell figyelni a kerékpárosoknak és autósoknak egyaránt. Egyébként a szegediek meglehetősen ötletesek a kátyúkkal kapcsolatban, hiszen a Facebook-on valaki úgy hívtal fel a közösségi média olvasóinak a figyelmét a hatalmas "kráterekre", hogy beleült, majd fotót készített.

A Városüzemeltetési Iroda munkatársai folyamatosan figyelik az útszakaszokat, és igyekeznek lépést tartani az utak erodálódásával. Korábban a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. hatásköre volt a kátyúzás, ám most már az illetékes iroda munkatársaihoz került a feladat. Makrai László Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója azonban arról tudott nyilatkozni, hogy május 21-én indulnak újra a város szökőkútjai.

Az előkészítő munkálatok folyamatosan zajlanak, hogy péntek délután ismét meginduljon a csobogás Szeged közterein. Különösen az új látványosság, a Móra parkban lévő zenélő kút újraindulását várják érdeklődve a szegediek, hiszen tavaly csak néhány hétig élvezhették a vízsugarak, a fények és a muzsika közös játékát. Lassan itt a szúnyogszezon is, ezért megkérdeztük Makrai Lászlót, hogy mikor kezdik meg a vérszívók gyérítését. A válasz elég lehangoló volt, hiszen a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. erre a feladatra idén nem kapott külön forrást.
(Webrádió)

Galériánk

Kátyú Szegeden Kátyú Szegeden
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!