Kiemelték a Tiszából a szerencsétlenül járt bolgár teherautót

Belföld, 2017.08.23

A GPS csapta be azt a bolgár sofőrt, akit a műholdas helymeghatározó a tápéi komphoz irányított. A vidéken járatlan autós megijedt, kiugrott a járműből, amely így belegurult a Tiszába, ahonnan kedden este sikerült kiemelni a gépjárművet.

Bolgár teherautó mentése aTiszából
A sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, amikor meglátta, hogy a vízhez ért, és nincs min átjutni a túlpartra, ijedtében kiugrott a fülkéből, így a teherautó a Tiszába csúszott. A baleset kedden kora délután történt, de szerencsére a kocsi kék színű platója kilátszott a vízből, így nyomon tudták követni a sodródását. A rosszul beállított (vagy elavult) GPS majdnem tragédiát okozott, de végül a magyar hatóságok megmentették a kisteherautót. A mentés előkészítése azonnal elkezdődött, a Jégvirág nevű vontatóhajó egészen a Foka partszakaszáig vitte a járművet, melyet egy búvár rögzített a hajóhoz. Itt a szegedi tűzoltók és rendőrök várták már várták a járművet, mely a vízből kilógó háromszög alakú platója miatt olyan volt, mint egy elmerült sátor.

Este 7 óra körül kezdték csörlőzni az autót, ám a nehéz teher miatt órákig tartott, mire a partra tudták emelni a kisteherautót. A rendőrség vizsgálata szerint csak a sofőr ült a járműben, aki sokkos állapotban került kórházba. A járművet és rakományát a rendőrség átvizsgálja, és amint lehet, kihallgatják a sofőrt is. A jármű partra emelése azért volt fontos, hogy ne akadályozza a folyón a hajós forgalmat, illetve az ár ne vigye túl messzire a szerencsétlenül járt teherautót.

Cikk: SzGy
(Webrádió)

Galériánk

Bolgár teherautó mentése aTiszából Bolgár teherautó mentése aTiszából
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!