TV műsor

Kifogásokról döntöttek a lendvajakabfai polgármester-választással összefüggésben

Választás 2018, 2017.11.16

Két kifogást elutasított, egyet a területi választási bizottsághoz továbbított a helyi választási bizottság Lendvajakabfán, ahol a vasárnap tartott időközi polgármester-választáson a két jelölt között egyetlen szavazatkülönbség alakult ki - tájékoztatta a település jegyzője csütörtökön az MTI-t.    

Balláné Kulcsár Mária a helyi választási iroda vezetőjeként elmondta: a háromnapos jogorvoslati határidőn belül három kifogás érkezett.

Kettőt - amelyeket feltételezett fiktív bejelentésekkel kapcsolatban tettek - a választási bizottság érdemi vizsgálat nélkül elutasított, mert a beadványok nem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak. Egy kifogásról pedig nem született döntés, mert a helyi választási bizottság elnökének személyét kérdőjelezte meg, ezért a kifogást a területi választási bizottságnak továbbították.

Lendvajakabfán a korábbi polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni, amelyen a névjegyzékben szereplő 38 választópolgár közül 28-an szavaztak. A két független jelölt közül Liszjákné Babolcsai Erika 14, Egri Éva 13 szavazatot kapott, és találtak egy érvénytelen szavazólapot is.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!