Kiosztották a Helyi Televíziók Országos Egyesülete televíziós díjait

Belföld, 2015.05.28

Átadták a Helyi Televíziók Országos Egyesülete Helyi érték-díj pályázatának díjait csütörtökön Szombathelyen.

A 76 helyi televíziót tömörítő egyesület csütörtöktől tart kétnapos tanácskozást tart Vas megye székhelyén.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Helyi Televíziók Országos Egyesülete idén négy kategóriában írt ki pályázatot, a híradók mellett a magazinműsorokkal, a dokumentumfilmekkel és a hírportálokkal versenyeztek a helyi televíziós műhelyek.

Híradókategóriában a - Gyurity Mónika, Amin Zoltán és Krecz Tibor alkotta - zsűri a Debrecen Televízió Napszemle című híradóját találta legjobbnak, a második helyen a Nyíregyházi Televízió híradója végzett, a harmadik legjobb híradót a Kapos TV készítette.

A tematikus magazinok között a Városi Televízió Szeged Aréna című sportműsora érdemelte ki a fődíjat. A második a TV Eger Kamaraopera-fesztiválutca című kulturális magazinja lett, míg a harmadik helyet fővárosi City TV Városmesék című magazinja érdemelte ki.

A zsűri a legjobb egész estés filmnek járó díjat a Pápai Televíziónak adta a Képtelen történet című alkotásért. A második helyen a Debrecen Televízió végzett Az Isten embere - Mindszenty bíboros Észak-Amerikában című dokumentumfilmjével, a harmadik a szarvasi Körös TV: O grast haj ame - A lovak velünk maradnak, ugye? című filmje lett. Az utóbbi két alkotást a Magyar Média Mecenatúra program keretében a médiatanács is támogatta.

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete kilencedik éve ismeri el életműdíjjal az arra érdemesek munkásságát. 2015-ben a helyi televíziós társadalom Molnár Lászlót, a Szentgál TV stúdióvezetőjét tüntette ki életműdíjjal.

A díjakat Széles Tamás, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének (HTOE) elnöke adta át a díjazottaknak.

A találkozó pénteken szakmai fórummal folytatódik, majd a HTOE megtartja közgyűlését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!