Kisjátékfilmekre és kísérleti filmekre lehet pályázni az NMHH-nál

Belföld, 2017.03.17

Kisjátékfilmek és kísérleti filmek elkészítéséhez lehet támogatást igényelni összesen 150 millió forint keretösszeggel az idei évi Huszárik Zoltán-pályázaton, amelyet most hirdetett meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

A tanács pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette, hogy az első forduló pályázati kiírására március 20-ától lehet jelentkezni, a szinopszisok beadási határideje április 20. A támogatás feltétele, hogy a pályázó a film elkészülte után másfél éven belül legalább egy nemzetközi vagy hazai filmfesztiválra érvényesen nevezzen művével, amellett, hogy bemutatási szándéknyilatkozatot szerez egy országos televíziótól.

Az első fordulóban nyertes alkotásokat 2018. szeptember 4-ig, a másodikban támogatottakat 2019. február 28-ig kell elkészíteni. Egy pályázó egy fordulóban legfeljebb két szinopszist nyújthat be, alkotásonként a tervezett összköltség legfeljebb háromnegyedét, és maximum nyolcmillió forintot lehet elnyerni.

Az NMHH emlékeztetett, hogy a Huszárik Zoltán-pályázatnak köszönhetően 2011 óta 78 alkotás jött létre, többek között Deák Kristóf Mindenki című Oscar-díjas alkotása is.

A médiatanács legutóbbi ülésén döntés született arról is, hogy tízezer forint bírság megfizetésére kötelezik a fővárosi Rádió Rock közösségi rádió üzemeltetőjét, mert a tavaly novemberi vizsgálat hetében kevesebb magyar zenét, közszolgálati tartalmat, közlekedési hírt, kulturális, ismeretterjesztő, zenetörténeti témájú műsort tett közzé a hatósági szerződésében vállaltakhoz, illetve a törvényi előíráshoz képest.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!