KKM: nincs magyar érintettje a portugáliai és spanyolországi erdőtüzeknek

Belföld, 2017.10.16

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) jelenlegi tudomása szerint nincs magyar érintettje a Portugáliában és Spanyolországban tomboló erdőtüzeknek - közölte a tárca hétfő kora délután az MTI-vel.

A KKM azt írta: megrendülve értesültek a Spanyolországot és Portugáliát ismételten sújtó, eddigi információk szerint csak az utóbbi országban harmincegy halálos áldozatot követelő tűzvészekről, amelyek súlyos károkat okoztak és több száz ember evakuálását tették szükségessé.

A konzuli szolgálat folyamatos kapcsolatban áll a hatóságokkal és a regisztrált magyar állampolgárokkal, jelenlegi tudomásuk szerint a katasztrófának nincs magyar érintettje.

A KKM őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánt.

Portugáliában becslések szerint az év eleje óta már 216 ezer hektár növényzet vált a lángok martalékává. Északnyugat-Spanyolországban is erdőtüzek pusztítanak, a spanyol hatóságok eddig három halálos áldozatról adtak hírt.

A tüzeket az okozta, hogy a térségben hónapok óta súlyos szárazság van, és az évszakhoz képest magas hőmérsékleteket mérnek. A lángokat felerősítették és szétterjesztették a Brit-szigetek irányába tartó Ophelia hurrikán széllökései.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!