Klebelsberg Központ: szabályos volt a II. kerületi iskolaigazgatói pályázaton hozott döntés

Belföld, 2017.07.20

A Klebelsberg Központ szerint tévesek azok a sajtóban megjelent találgatások, amelyek szerint politikai szándék áll a Budapest II. kerületében lévő Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetői pályázatáról hozott döntés mögött, a határozat szabályos és megalapozott volt.

A központ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ügyben szakszerű, megalapozott és jogszerű döntés született; megkeresték az iskola szülői munkaközösségét is.

Felidézték, hogy a mostani intézményvezető megbízatása július 31-én lejár, ezért az illetékes minisztérium pályázatot írt ki a posztra, és - mint írták - a pályázati eljárás jogszerű, érvényes, de eredménytelen volt.

A közlemény szerint a minisztérium a döntési folyamat során minden körülményt, köztük a véleményezésre jogosultak javaslatait, a benyújtott pályázatokat, valamint a szakmai szempontokat mérlegelve, és az intézmény jövőjét szem előtt tartva határozott úgy, hogy az egyik pályázót bízza meg egy évre az intézményvezetői feladattal - tették hozzá.

Sajtóhírek szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma a szülők és a nevelőtestület tiltakozása ellenére a ferencvárosi alpolgármester tanácsadóját nevezte ki az iskola élére, egy évre. Az igazgatói posztra kiírt pályázaton elindult az az intézményt 25 éve irányító eddigi igazgató, illetve helyettese is. A fő kifogás az eddigi igazgatóval szemben az volt, hogy átlépte a nyugdíjkorhatárt, de a tanárok között az terjedt el, hogy az igazgatónak azért kell mennie, mert tavaly nem akadályozta meg a kormány oktatáspolitikája elleni tiltakozást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!