Költségvetés - A GDP hat százalékát költenék oktatásra a Liberálisok

Belföld, 2018.06.25

A Magyar Liberális Párt ügyvivője azt indítványozza, hogy a GDP hat százalékát költsék közoktatásra.

Bősz Anett hétfői budapesti sajtótájékoztatóján - a költségvetéshez benyújtandó módosító indítványait ismertetve - elmondta, hogy a kormány a jövő évi büdzsében csak 16 milliárd forinttal akarja növelni az oktatási ráfordításokat, miközben a Liberálisok szerint legalább 300 milliárd forintos emelésre lenne szükség. A szükséges összeget a kormány Várba költözésére vagy a Puskás Ferenc Stadion építésére szánt forrásoktól vonnák el.

A független országgyűlési képviselő azt is javasolja, hogy a személyi jövedelemadónak ne egy, hanem két százalékát lehessen felajánlani az egyházak és a civil szervezetek számára. Legalizálnák a marihuánát, és az ebből származó adóbevételeket a szenvedélybetegségek visszaszorítására használnák fel - ismertette Bősz Anett.

Kérdésre a politikus megalapozottnak nevezte a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló Sargentini-jelentést, amelyről hétfőn szavaz az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE).

A Mi Hazánk Mozgalomról azt mondta, hogy a magyarországi szélsőjobb veszélyt jelent a társadalomra és a "pártszakadás" azt mutatja, hogy a Jobbikban jelen vannak és voltak a szélsőséges gondolatok. Arról is kikérték a véleményét, hogy a Jobbikból kilépett és jelenleg független képviselőként politizáló Dúró Dóra is csatlakozott az új szervezethez. Bősz Anett azt mondta, még nem látják, hogy Dúró Dóra milyen munkát végez majd, de veszélyesnek tartják, ha bekerül a parlamentbe egy olyan erő, ami kiszolgálja a krízis miatt megjelent társadalmi indulatokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!