Költségvetés - DK: a jövő évi költségvetési javaslat mellőzi a józan észt és a szakértelmet

Belföld, 2020.05.26

A Demokratikus Koalíció semmitmondónak tartja a 2021-es költségvetési javaslatot, a párt szerint az indítvány mellőzi a józan észt és a szakértelmet.

A DK alelnöke keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az elmúlt tíz évben és a koronavírus-járvány hónapjai alatt többször bebizonyosodott, hogy az Orbán-kormány semmilyen olyan valódi intézkedést nem akar megtenni, ami tényleg a magyarok javát szolgálná.

Varju László szerint a kabinet évek alatt módszeresen lepusztította az egészségügyet és a gazdaságot, cserbenhagyta a válság miatt tönkrement családokat és vállalkozásokat, miközben egyetlen forinttal sem segítette a bajbajutottakat. A 2021-re javasolt büdzsében még most, a "csőd szélén" is olyan dolgok szerepelnek kiemelt helyen, mint az "oligarcháknak kedvező" vasútépítés vagy egy új stadion építése - hívja fel a figyelmet a költségvetési bizottság elnöke.

A politikus emlékeztetett, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter már korábban elárulta, hogy a javaslatban szerepelni fog egy körülbelül háromezer milliárd forintos egészségbiztosítási és járványügyi alap, illetve a kormány növelni akarja a gazdaságvédelmi alapot. Az indítványban mindezek mellett azonban továbbra is prioritásként jelenik meg a paksi bővítés, a Ligetprojekt, a Budapest-Belgrád vasútvonal, valamint egy új, budapesti, multifunkcionális, sport- és rendezvénycsarnok építése - bírált Varju László.

Varga Mihály pénzügyminiszter kedden nyújtotta be a jövő évi költségvetési javaslatot. A miniszter a benyújtás előtt azt mondta, hogy a 2021-es költségvetés a gazdaságvédelem költségvetése a járványügyi készültség fenntartásával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!