Költségvetés - Dömötör: jövő pénteken lehet a végszavazás

Belföld, 2018.07.11

Jövő pénteken az Országgyűlés elfogadhatja a jövő évi költségvetést, amely biztonságot és kiszámíthatóságot jelent majd a gazdasági szereplők számára is - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Dömötör Csaba elmondta, a jövő évi költségvetés tervezete a legnagyobb hangsúlyt a biztonságra helyezi, amely egyszerre jelent fizikai és anyagi biztonságot.

A kormány még nagyobb figyelmet szentel a közbiztonságra, jövőre a tervezet szerint 350 milliárd forint áll majd rendelkezésre közbiztonsági célokra, és több pénz lesz a határok védelmére, valamint folytatódik a rendvédelmi életpályamodell.

Pénzügyi értelemben is meg kell erősíteni a biztonságunkat, ez azt jelenti, hogy az általános költségvetési tartalékot 50 százalékkal kívánják emelni - jegyezte meg.

Dömötör Csaba a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a családok biztonságáról szólva azt mondta: bővülnek a családi adókedvezmények, a kétgyermekes családok adókedvezménye 40 ezer forintra nő majd, továbbá folytatódik az otthonteremtési program, amelyre 242 milliárd forint áll majd rendelkezésre. A munkaadói adók 17,5 százalékra csökkennek, ami megteremti a lehetőséget a további béremelésekre.

Ez a költségvetési tervezet a legtöbb kiemelt területre több forrást biztosít: több jut majd jövőre az egészségügyre, a honvédelemre és az oktatásra - mutatott rá Dömötör Csaba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!