Költségvetés - Fidesz: a szocialisták az egészségügyi és a gazdasági védekezést is támadják

Belföld, 2020.07.02

A szocialisták az egészségügyi és a gazdasági védekezést is támadják - reagált a Fidesz csütörtökön Bangóné Borbély Ildikó és Korózs Lajos nyilatkozatára.

A szocialista párt két országgyűlési képviselője csütörtöki online sajtótájékoztatóján az egészségügyre és a szociális területre fordított források növelését szorgalmazta.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: a szocialisták a járvány kezdete óta csak hátráltatják a járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezést.

Az összefogás helyett egy kamuvideót gyártottak - tették hozzá.

A nagyobbik kormánypárt szerint elképesztő, hogy nem képesek támogatni a 2021-es költségvetést, ami biztosítja, hogy a magyar gazdaság a járvány okozta károkból helyre tudjon állni, mindezt a járványügyi készültség fenntartása mellett.

Kiemelték: a jövő évi költségvetés a gazdaság- és munkahelyvédelmi alapra 2500 milliárd forintot, a járvány elleni védekezésre 3 ezer milliárd forintot biztosít és több pénz lesz az egészségügyi és a szociális szektorra, az oktatásra és az önkormányzatokra, valamint megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése.

"A baloldali kormányok ezzel ellentétben tönkretették a magyar gazdaságot, megduplázták a munkanélküliséget, megszorítást megszorításra halmoztak, elvettek egy havi nyugdíjat és kivéreztették az egészségügyet is" - írták a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!