Kondicionáló parkot adtak át a Partfürdőn

Belföld, 2017.05.18

A körülbelül 100 négyzetméteres terülten számos kondicionáló eszköz biztosítja, hogy minden izomcsoportjukat megdolgozhassák azok, akik kilátogatnak a Tisza partjára.

Kondícionáló park Szeged Partfürdő - 2017.05.18.
A Szegedi Úszó Egylet és a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. közös projektjeként kültéri kondicionáló parkot létesítettek az újszegedi Partfürdőn. Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Szegedi Úszó Egylettel együttműködve sikerült ezt a parkot létrehozniuk. Mivel a SZUE versenyzői a sportuszoda felújítása miatt nem tudnak a régi helyükön edzeni, a Partfürdő biztosít számukra olyan lehetőségeket, melyekkel pótolhatják az erőnléti edzéseket.

A SZUE nyerte el pályázaton a kondicionáló parkra azt a 10 millió forintot, melyből megvalósult a beruházás. Jávorszky Iván hozzátette, ezzel nem áll meg a Partfürdő megújítása, hiszen egy közel 300 milliós pályázatot adtak be a Tisza partjának felújítására, a folyó lehetőségeinek jobb kihasználására.

Joób Márton, az önkormányzat sportbizottságának elnöke megnyitó beszédében kiemelte, hogy a város egyre szorosabban működik együtt az egyesületekkel és szakosztályokkal annak érdekében, hogy minél több forrás jusson a létesítmények bővítésére és megújítására. Erre jó példa a most átadott kondicionáló park, de rövidesen a Városi Műjégpálya is komoly felújításon és korszerűsítésen esik át. Az egyesületek és sportági szakszövetségek hatékonyan tudnak pályázni állami forrásokra, a város pedig biztosítja az ehhez szükséges önrészt. A most felavatott kondipark egyébként bizonyára nagy sikert arat a nyár végén sorra kerülő Szegedi Ifjúsági Napok résztvevői között is, hiszen a fiatalok a zene és tánc mellett előszeretettel „gyúrnak” is az ilyen fesztiválokon.  

Cikk: Sz. Gy.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!