Kontrát Károly: még fontosabb most kiállni Magyarország mellett

Belföld, 2017.05.22

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az elmúlt héten tovább növekedett a Brüsszelből érkező támadássorozat, ezért most még inkább szükség van arra, hogy kiálljunk Magyarország érdekeiért.

Kontrát Károly hétfőn, a Budakeszin tartott lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatón az Európai Parlament határozatára, az uniós szerződés hetedik cikke szerinti eljárás megindításának előkészítésére utalva azt mondta: most még fontosabb, hogy "kiálljunk az érdekeinkért".

Az államtitkár kiemelte: ha nagyon sokan kitöltik és visszaküldik a nemzeti konzultációs íveket, akkor a kormány még hatékonyabban tudja képviselni a magyarok érdekeit.

Kontrát Károly szólt arról, hogy Magyarországot a leginkább bevándorláspolitikája miatt támadják, mert nem kívánja befogadni a migránsokat. Emlékeztetett arra, hogy akik az ország területére akarnak belépni, a tranzitzónában adhatják be a kérelmet, s addig nem léphetnek be, amíg a kérelmüket el nem bírálják. Ha azt elutasítják, el kell hagyniuk a tranzitzónát, amely Szerbia felé nyitott. "Nincs szó arról, hogy őrizetbe vennénk őket" - fogalmazott.

Az Európai Unió azt kéri, hogy Magyarország szüntesse meg a tranzitzónát, számolja fel a kerítést, és helyezze hatályon kívül azokat a törvényeket, amelyek a jogi határzár működéséhez szükségesek. A kormány elszánt, és nem változtatja meg a bevándorláspolitikát - szögezte le az államtitkár.

Ez a rendszer jól működik - folytatta -, a működtetéséhez szükséges forrásokat az idén is biztosítják, s a jövő évi költségvetésben is megvannak a szükséges források a tranzitzónákhoz, illetve a határvédelem eredményes folytatásához.

Csenger Zalán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője egyebek mellett arra mutatott rá, hogy Magyarország más módon kezeli a migrációs válságot, és ma már elmondható, hogy kiutat is talált. Európa hibás válaszokat ad, ezért akarta a kormány megkérdezni a magyar embereket, s a nemzeti konzultáció egy jól bevált eszköz - fűzte hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!