Konzervatív fórum - Szánthó Miklós: Orbán Viktor lesz a CPAC Hungary vezérszónoka

Belföld, 2022.05.18

Első európai helyszínként Magyarország adhat otthont a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferenciának csütörtökön és pénteken; az esemény főszónoka Orbán Viktor miniszterelnök lesz - közölte az Alapjogokért Központ igazgatója a kétnapos eseményt beharangozó, az American Conservative Union-nal (ACU) közös szerdai sajtótájékoztatójukon, Budapesten.

Konzervatív fórum - Orbán Viktor lesz a CPAC Hungary vezérszónoka Szánthó Miklós azt mondta: büszkék arra, hogy Budapesten rendezik meg a konferenciát, amelynek mottójául az Isten, haza, család hármas egységét választották.

A hármasságra utalva úgy fogalmazott: "ez fejezi ki legjobban, amiben mi, konzervatívok hiszünk akár az óceán két oldalán is". Ezek azok az értékek, amelyek a legnagyobb támadásnak vannak kitéve napjainkban - jegyezte meg.

Szintén támadás alatt áll "civilizációnk zsidó-keresztyén hagyománya, a történelmünk, a múltunk, a nemzeti identitás, az állami szuverenitás és most már a család, a gyermekek is" - sorolta.

A jogi elemző intézet igazgatója úgy fogalmazott: "végső soron akár még hálásak is lehetünk" a liberálisoknak, akik heves támadásaikkal egy természetes ellenreakciót is életre hívtak a jobboldali, konzervatív oldalon. Ez - folytatta - abban csúcsosodhat ki, hogy az eddig feltételezésekkel ellentétben a nemzeti erők igenis együtt tudnak működni nemzetközi szinten.

Szánthó Miklós kiemelte: a CPAC rendezvényén több mint kétszáz magasrangú külföldi vendég képviselteti magát szerte a világból, Dél-Amerikától Japánig. A "jobboldali összemozgás" csomópontja Magyarország, Budapest, mivel a magyar jobboldal tudta megvalósítani azt a modellt és politikát, amely bizonyította, hogy az Isten, haza, család értékeit bátorsággal és őszinteséggel képes megvédeni.

Jelezte, ezt a magyar modellt szeretnék megismertetni külföldi partnereikkel az eseményen, valamint szeretnék megismerni az ő helyzetüket, az őket érő kihívásokat.

Az Alapjogokért Központ igazgatója hangsúlyozta, a magyar jobboldal teljesítményének elismerését jelenti, hogy a CPAC főszónoka Orbán Viktor miniszterelnök lesz. Mellette az alakulóban lévő magyar kormány több tagja, köztük Varga Judit és Gulyás Gergely is felszólal, ahogy az Országgyűlés elnöke, Kövér László is.

A külföldi vendégeket sorolva ismertette: mások mellett Rick Santorum volt republikánus szenátor, Václav Klaus, Csehország volt elnöke és miniszterelnöke, Jordan Bardella, a Rassemblement National elnöke és az olasz jobboldal képviselői is részt vesznek a konferencián.

Szánthó Miklós a konkrét személy megnevezése nélkül azt mondta: van Amerikában Magyarországnak egy barátja, aki meglepetésvideóval készül a rendezvényre.

Matt Schlapp, az ACU elnöke annak jelentőségéről beszélt, hogy CPAP első alkalommal rendez Európában rendezvényt, és e tekintetben "nem is jut eszébe" fontosabb hely, mint Budapest, ahol a modern társadalomban felvetődő kérdéseket megfelelő módon és megnyugtatóan kezelik.

Azt mondta, azok az szereplők vesznek részt a konferencián, akik a szuverén országokban a szabadság eszményét életbe tudják tartani.

Az ACU elnöke kitért arra is: az Egyesült Államokban, ahol "mindig is elutasítottuk a marxizmust, a szocializmust és a kommunizmust", jelentős politikai küzdelem folyik. Az amerikai demokrata pártra utalva azt hangoztatta: "most otthon, a saját hazánkban kell egy baloldali pártot visszaszorítani, amely már a szocializmus elveit vallja".
(MTI)

Galériánk

Konzervatív fórum - Orbán Viktor lesz a CPAC Hungary vezérszónoka Konzervatív fórum - Orbán Viktor lesz a CPAC Hungary vezérszónoka Konzervatív fórum - Orbán Viktor lesz a CPAC Hungary vezérszónoka Konzervatív fórum - Orbán Viktor lesz a CPAC Hungary vezérszónoka Konzervatív fórum - Orbán Viktor lesz a CPAC Hungary vezérszónoka
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!