Kormányszóvivő: napokon belül ismertethetik a Soros-tervről szóló konzultáció részeredményeit

Belföld, 2017.12.05

Napokon belül lehetőség lesz arra, hogy ismertethessék a "Soros-tervről" tartott nemzeti konzultáció részeredményeit, hiszen a kérdőívek beérkezésével párhuzamosan azokat fel is dolgozzák - mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán kedd este.

Kovács Zoltán a várható eredményekről megjegyezte: a korábbi konzultációk alapján elmondható, mindig leginkább azok veszik a fáradságot, hogy visszaküldjék az íveket, akik egyetértenek azzal, amit a kormány képvisel. Hozzáfűzte: a 8,2 millió választópolgár több mint negyede vett részt a konzultációban.

Szerinte a csütörtöki, "boszorkányüldözéses" EP-meghallgatáson is fontos érv lehet, hogy ilyen demokratikus felhatalmazása van a kormánynak a magyar emberektől arra, mit képviseljen. Csütörtökön tartják az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) meghallgatását, amelyen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vesz részt.

A bizottsági meghallgatásról a kormányszóvivő A tanú című filmre utalva úgy fogalmazott: "ne legyen kétsége senkinek, az ítélet, ahogy szokták mondani, Virág elvtárs, az már készen van", már tudják, mit írnak bele a migráció és a jogállamiság ügyében a "Soros-jelentésbe".

A kormányszóvivő a postától kapott végleges adatokra hivatkozva a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, minden idők legsikeresebb konzultációja zárult le az előző héten, minden korábbi részvételi rekord megdőlt: a meghosszabbított határidőig 2 332 755 kérdőív érkezett vissza.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!