Koronavírus - DK: osszanak a lakosságnak védőmaszkokat és fertőtlenítőszereket!

Koronavírus, 2020.02.27

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy ossza ki a lakosságnak az elmúlt időszakban felhalmozott maszk- és fertőtlenítőszer-készleteket.

A párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nincs értelme tovább késlekedni, a védőeszközöket első körben az orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak kell kiosztani, majd a teljes lakosság részére.

Arató Gergely - aki hangsúlyozta, hogy a DK nem akar pánikot kelteni - úgy fogalmazott: a koronavírus okozta társadalmi ijedtség következtében elfogytak a maszkok és a kézfertőtlenítők a gyógyszertárakból és a boltokból. Hangsúlyozta, hogy a parlament népjóléti bizottságának február 7-i ülésén Pintér Sándor belügyminiszter arról adott tájékoztatást, hogy maszkból és védőfelszerelésből milliós darabszám áll a kormány rendelkezésére, ezek azok az eszközök, amiket a rabok a büntetés-végrehajtási intézetekben hetek óta készítenek. Az akkori tájékoztatás szerint ezekből az eszközökből olyan mennyiséget halmoztunk fel, hogy Magyarország segített a környező országoknak, valamint Kínának is - idézte fel a frakcióvezető-helyettes.

Arról, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy 1 millió 200 ezer szájmaszk ma is rendelkezésre áll, ezeknek a gyógyszertárakba eljuttatásáról gondoskodnak, valamint napi 25 ezer maszkot készítenek, Arató Gergely kérdésre azt mondta: ígéretekből már sok volt, azt kérik számon a kormányon, hogy ezek az eszközök valóban jussanak el az egészségügyi dolgozókhoz és a lakosság legveszélyeztetettebb csoportjaihoz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!