Koronavírus - Ideiglenes járványügyi menetrendek lépnek életbe a távolsági autóbusz-közlekedésben

Belföld, 2020.06.18

Változik a Volánbusz egyes távolsági járatainak menetrendje június 20-tól, első lépésben a Budapest-Szeged-Szabadka, a Budapest-Eger és Budapest-Nagykanizsa viszonylaton lépnek életbe járványügyi menetrendek.

A Volánbusz Zrt. csütörtöki közleménye szerint a járványügyi korlátozások feloldása, a védekezés új szakasza lehetővé teszi a buszközlekedés újjászervezését és fokozatos újraindítását. A helyközi közösségi közlekedési közszolgáltatás megrendelője, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kérésére mindez a vasúttal párhuzamosan futó távolsági autóbuszjáratok indokoltságának felülvizsgálata mellett zajlik. Az így felszabaduló járműveket a vidéki Magyarország közlekedési lehetőségeinek javítására használják fel.

A június 20-tól életbe lépő ideiglenes járványügyi menetrend szerint Budapest és Szeged között megszűnik az autóbusz-közlekedés, a továbbiakban a vasúti közszolgáltatás biztosítja a kapcsolatot a csongrád-csanádi megyeszékhely és a főváros között. A Szeged-Szabadka viszonylaton továbbra is igénybe vehetők az autóbuszok.

Budapest és Eger között vasárnap kivételével minden nap kettővel kevesebb járat indul; péntekenként további néggyel csökken ez a szám, egy járatpár pedig meghosszabbított útvonalon, Kazincbarcika és Budapest között közlekedik.

A főváros és Nagykanizsa között is változik a menetrend, a kora reggeli és a késő esti időszakban vasúttal lehet utazni a két város között, módosul egyes járatok indulási ideje, és megszűnik négy expresszjárat.

A járványügyi készültségben alkalmazott menetrendek a mindenkori igényekhez rugalmasan igazodó kínálatot biztosítanak az utasoknak. A nyár folyamán több ütemben életbe lépő változásokról a Volánbusz a szokott módon, ismert csatornáin tájékoztatja utasait - közölte a közlekedési társaság.

A változásokról részletesen a Volánbusz honlapján tájékozódhatnak az utasok.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!